BeamUp - zakupy i rozliczenia proste jak komunikacja w social mediach

Opublikowany

Dedykowane oferty zakupowe oraz wygodne i bezpieczne rozliczenia ze znajomymi teraz dostępne w jednej aplikacji.

BeamUp Payments S.A., startup z branży FinTech, udostępnił użytkownikom bezpłatną aplikację BeamUp, która jako pierwsza łączy w jednym narzędziu dostęp do atrakcyjnych profilowanych ofert wprost na smartfonie oraz platformę do dokonywania rozliczeń pomiędzy wieloma użytkownikami (split payments). Partnerami rozwiązania są między innymi ELEVEN SPORTS, Eventim, player.pl, Showmax czy Storytel.

„Oddajemy w ręce użytkowników produkt, który zrewolucjonizuje rynek mobilnych płatności w Polsce, zdecydowanie uprości codzienne aktywności, których elementem jest płatność i zmieni sposób, w jaki organizujemy dziś czas ze znajomymi. BeamUp daje dostęp do atrakcyjnych usług, które dzięki profilowaniu będą dostosowywać się do indywidualnych preferencji każdego z użytkowników. Nasza aplikacja umożliwia też bezpieczne, bezpłatne i dokonywane w czasie rzeczywistym rozliczenia pomiędzy wieloma znajomymi na raz, a nie tylko pomiędzy dwiema osobami jak w przypadku konkurencyjnych produktów. Oferujemy unikalne połączenie dostępu do usług z możliwością dzielenia kosztu ich zakupu. Dzięki płynnemu powiązaniu tych dwóch obszarów, sprowadzamy do kilku kliknięć złożone czynności, które do tej pory trzeba było wykonać, żeby zorganizować wspólny czas ze znajomymi” – mówi Paweł Trocki, Prezes Zarządu BeamUp Payments S.A.
Rozwiązanie zastosowane w BeamUp umożliwia dokonywanie wszystkich typów transakcji: zakupu, przelewu czy aktywacji usługi za pomocą minimalnej liczby kroków, która w zasadzie sprowadza się do wyboru transakcji i zatwierdzenia jej odciskiem palca.

W celu dokonywania zakupów i rozliczeń w aplikacji BeamUp, wystarczy się zarejestrować i podłączyć kartę płatniczą lub zasilić rachunek aplikacji przelewem bankowym. Wszystkie transakcje dokonywane w aplikacji są realizowane natychmiast i bez opłat. Wkrótce będzie to dotyczyło również usług subskrybowanych - dzięki BeamUp użytkownik nie będzie musiał logować się do poszczególnych serwisów, wystarczy jednorazowa rejestracja w aplikacji.

Filip Zoła, CDO w BeamUp Payments S.A.: "Przy tworzeniu aplikacji bardzo istotna była dla nas intuicyjność i prostota zastosowanych rozwiązań, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa użytkownika. Tutaj z pomocą przyszła nam technologia. Wykorzystaliśmy metody autoryzacji, takie jak odcisk palca, sprawdzanie zaufanych urządzeń, zaawansowany system monitoringu transakcji czy mechanizmy behawioralne, umożliwiające rozpoznanie nietypowych zachowań i blokowanie dostępu osobom nieuprawnionym”.

Ofertę i funkcjonowanie aplikacji można sprawdzić bez rejestracji, dzięki opcji wejścia „jako gość”. Rejestracja wymagana jest dopiero w momencie chęci dokonania transakcji.
BeamUp Payments S.A. planuje intensywny rozwój swojego rozwiązania. Już w tej chwili testowane są nowe funkcje, które będą stopniowo udostępniane użytkownikom. Równie intensywnie rozwijana będzie lista partnerów i oferta dostępnych w aplikacji usług.

Inwestorami startupu są właściciele operatora sieci komórkowej Play oraz spółki z branży finansowej Aasa – Olympia Group oraz Novator. Usługi płatnicze w ramach aplikacji oferowane są przez BeamUp Payments S.A., działającą w imieniu i na rzecz Dotpay S.A. jako agent.

Jak skorzystać z aplikacji?
Aplikacja jest dostępna dla użytkowników systemów iOS i Android pod nazwą BeamUp Payments. Można ją śmiało testować bez potrzeby rejestracji, po prostu skorzystaj z opcji „Wchodzę jako gość”.

O aplikacji:
BeamUp to innowacyjne rozwiązanie, które łączy korzystanie z profilowanych usług i wygodne rozliczenia ze znajomymi w jednej, bezpłatnej aplikacji. Umożliwia dostęp do atrakcyjnych ofert i pozwala na intuicyjne rozliczenia w czasie rzeczywistym: przesyłanie, odbieranie, dzielenie płatności pomiędzy kilku użytkowników. Dzięki zaawansowanym metodom autoryzacji transakcji poprzez one click, rozliczenia dokonywane za pośrednictwem BeamUp są bezpieczne i proste.

www.beamup.com

BeamUp_screen3.jpeg